T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ARSİN - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

TARİHÇE

     Gölcük mahallesinde bulunan Gölcük ilköğretim   okulu,norm kadro uygulaması ve öğretmen sayısının azalması sonucu birleştirilmiş   sınıf uygulamasına dönmek zorunda kalmıştır. Aynı şekilde Fatih mahallesinde   bulunan Merkez Çavuşlu ilköğretim okulu da birleştirilmiş sınıf uygulaması ile   eğitim öğretimine devam etmekte idi.

      Birleştirilmiş sınıf uygulamasından memnun olmayan veliler   öğrencilerini Merkez ilköğretim okuluna ve Merkez Cumhuriyet İlköğretim okuluna   yönlendirmeye başladılar. Bu durum hem eğitim öğretim kalitesinin düşmesine hem   de öğrencilerini bu okullara kendi imkanları ile gönderemeyen velilerin   memnuniyetsizliğine neden oldu.

      Gerek bakanlık müfettişlerinin,gerekse velilerin istekleri doğrultusunda bu iki   okulun Merkez Gölcük- Çavuşlu İlköğretim Okulu adı altında birleştirilmesine ve   boş durumda olan Asrin İHL nin 1. katında müstakil sınıflarda eğitimlerine devam   etmelerine karar verildi.Bu amaçla mahalle muhtarları (Konak mah, Gölcük mah,   Güzelyalı mah, ve Fatih mah) ve örenci velileri gerekli müracaatları yaparak   girişimde bulundular.Bu görüş İl Milli Eğitim Müdürlüğünce de desteklenince de   ;                                              

      2000-2001 Eğitim Öğretim yılında 150 öğrenci ve 5 öğretmenle bağımsız   sınıflarda Eğitime ve Öğretime başlandı.

      2001-2002 Eğitim ve öğretim yılında Özel idare ve İl Milli   Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla karkas halde bulunan Arsin İHL nin 3. katı yaz   tatilinde yapılarak 7 derslik,1 laboratuar,kız ve erkek Wc faaliyete geçirildi.   Derslik sayısının artması nedeniyle İlce Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Müdürler   Kurulu kararıyla daha önce merkez ilköğretime taşınan ve Arsin Lisesi binasında   öğretimlerini sürdüren ,ancak lisenin pansiyon öğrenci sayısının artırılması   sonucu bina sorunu yaşayan Yeşilyalı İbni Sina İlköğretim Okulu 2. kademe   öğrencilerinin bu okula taşınarak eğitim ve öğretimlerini Merkez çavuşlu   İlköğretim okulunda sürdürmelerine karar verildi.Bu öğrencilerle birlikte ve   diğer merkez okullara taşınan öğrencilerin geriye dönmesi sonucu okulumuzun   öğrenci sayısını 370 e çıkmasına neden oldu.

      2002-2003 Eğitim ve Öğretim yılı başlamadan yaz tatilinde Bakanlıktan istenen   ödenekle okulumuzun 4. katının inşaatının yapımına başlandı.Ancak tamamlanamadı.   İl Milli Eğitim müdürlüğünün ve Özel İdarenin katkıları İle eksiklikler   tamamlandı. 4. katın tamamlanması ile birlikte daha önceden kullanılan İHL nin   1. katı boşaltılarak Merkez Çavuşlu İlköğretim Okulu 3 ve 4 . kata binanın   doğusundaki girişi kullanarak kendi bağımsız oluşumunu tamamladı.

      2002-2003 Öğretim yılı 1 Müdür , 1 Müdür yardımcısı, 19 öğretmen ve 430   öğrenci(Anasınıfı dahil )ile tamamladı.

      2003-2004 Eğitim Öğretim   yılında okulumuzun adı MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirildi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.05.2018 - Güncelleme: 08.10.2021 12:00 - Görüntülenme: 759
  Beğen | 1  kişi beğendi